klokani ( info )

24. května 2009 v 13:40 |  Zvířátka z jiných koutů světa...
Klokan rudokrký, Wallabia rufogrisea
Řád:Vačnatci
Čeleď:klokanovití
Věk:do 12 let
Výška:do 1 metru
Váha:až 20kg
Potrava:býložravec - výhonky různých trav a keřů
Biotop:křovinaté savany, okraje lesů
Způsob života:žije v malých skupinkách vedených starým samcem, po pastvě vleže odpočívají, před nepřáteli prchají až několikametrovými skoky
Rozmnožování:samice je březí 30 až 40 dnů, rodí 1 až 2 holá slepá a velice malá mláďata, která se po porodu vlastními silami dostávají do vaku, ten opouští po 9 měsících
Výskyt:Austrálie
Mládě je po narození jen asi 2 cm velké a pomocí silně vyvinutých předních nohou se samo doplazí po cestičce vylízané matkou v srsti do vaku. Tam se přisaje k bradavce, která mu v ústech zduří tak, že mládě nemůže odpadnout. Sval kolem mléčné žlázy několikrát za den dávkuje mláděti mléko do tlamičky.
Snadno přivyká evropskému podnebí a proto byl často chován volně v evropských oborách.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama